ÖNE ÇIKAN MASÖZ TERAPİSTLER

  Tüm masözleri görmek için tıkla  

Hamile masajı , uygulamanızdan gelen yeşil ışığı aldığınız ve  masaj terapistinize hamile olduğunuzu bildirdiğiniz sürece, ilk üç aylık dönemden sonra genellikle güvenli kabul edilir . Ancak baş dönmesini tetikleyebileceği ve sabah bulantısına katkıda bulunabileceği için hamileliğin ilk üç ayında masajdan kaçınmak isteyeceksiniz .

Hamile masajı nedir ?

Duymuş olabileceğiniz mitlere rağmen, hamileliğinizi yanlışlıkla bozacak sihirli bir çıkarma düğmesi yoktur ve belirli masaj türlerinin bir şekilde veya başka bir etkiye sahip olabileceğine dair çok sağlam bilimsel kanıt yoktur. Bazı masaj terapistleri, kasılmaları tetikleyebileceğinden endişe duyduklarından, ayak bileği kemiği ve topuk arasındaki de dahil olmak üzere belirli basınç noktalarından kaçınırlar, ancak masajın emeği gerçekten başlatabileceğine dair kanıtlar (mevcut olmayanlara) kesin değildir. Karnınıza masaj yaptırmaktan kaçınmak iyi bir fikirdir, çünkü hamile olduğunuzda o bölgeye baskı yapmak sizi rahatsız edebilir.

Hamileliğinizin ikinci yarısındaysanız (dördüncü aydan sonra), masajınız sırasında sırt üstü yatmayın; Bebeğinizin ve uterusunuzun ağırlığı kan damarlarını sıkıştırabilir ve plasentanıza dolaşımı azaltabilir, böylece herhangi bir masajın tedavi edebileceğinden daha fazla sorun yaratabilir.

Akılda tutulması gereken başka bir şey: Herhangi bir masaj terapisti teorik olarak hamile kadınlar üzerinde çalışabilirken, anne masajında ​​en az 16 saat ileri eğitim almış bir uzmana gitmek en iyisidir. (Özel bir sertifika yoktur, bu nedenle randevunuzu ne zaman sormanız gerekir.) Bu şekilde, değişen anatominizle ilgili herhangi bir acıyı ve baskıyı tam olarak nasıl gidereceğinizi bilen birinin elinde olduğunuzdan emin olabilirsiniz.

Son olarak, doğum öncesi bir masaj almadan önce her zaman doktorunuza danışın – özellikle diyabet, sabah bulantısı, preeklampsi, yüksek tansiyon, ateş, bulaşıcı bir virüs, karın ağrısı veya kanama varsa – hamilelik sırasında riskli olabilecek komplikasyonlardır. .

Doğum öncesi masajın faydaları

Araştırmalar, masajın vücudunuzdaki stres hormonlarını azaltabileceğini ve kaslarınızı gevşetip gevşetebileceğini gösteriyor. Ayrıca hamile olduğunuzda çok önemli olan kan akışını artırabilir ve lenfatik sisteminizin vücudunuzdaki toksinleri temizleyerek pik verimde çalışmasını sağlayabilir. Ve zihninizi bedeninize yeniden bağlar, bazen orada bir bebek olup olmadığını veya bir uzaylının içinizde ikamet edip etmediğini merak ediyorsanız rahatlatıcı bir bağlantı.

Hamile masajı sadece rahatlamanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda uykusuzluk, eklem ağrısı, boyun ve sırt ağrısı , bacak krampları ve siyatik rahatlatır . Ek olarak, el ve ayaklarınızdaki şişliği azaltabilir (şişlik preeklampsinin bir sonucu olmadığı sürece), karpal tünel ağrısını hafifletebilir ve baş ağrısı ve sinüs tıkanıklığını hafifletebilir – tüm yaygın gebelik sorunları. Bazı bilimsel çalışmalara göre masaj, ilaç kullanmadan depresyonu da kaldırabilir.

Doğum öncesi masajın düzenli masajdan farkı nedir?

İstanbul hamile masajı geleneksel bir masajda, yarısı midenizde (bebek karnından rahatsız olan) yüzüstü yatarken ve yarısı yukarı bakacak şekilde (kan akışını bozabilecek büyük bir kan damarına baskı yapan bir pozisyon) geçirebilirsiniz. bebeğiniz ve mide bulantısı hissetmek).

Ancak şekil ve duruşunuz değiştikçe, eğitimli bir masaj terapisti, büyüyen karın ve göğüsleriniz için yer sağlarken, güvenli bir şekilde yüzüstü uzanmanıza izin veren özel yastıklama sistemleri veya delikleri olan konaklamalar yapacaktır. Ya da yastıkların ve minderlerin desteğiyle yanınızda uzanabilirsiniz. 

Gebelik masajı ve doğum öncesi masaj sırasında bacaklarınızda derin doku çalışması beklemeyin. Nazik basınç güvenlidir (ve cennet gibi hissedebilir!), Hamile kadınlar özellikle derin masaj çalışmalarının yerinden çıkabileceği kan pıhtılarına karşı hassastır. Bu da riskli olabilir. Diğer vücut kısımlarında, basınç istediğiniz kadar derin ve yumuşak olabilir. Neyin iyi hissettiği ve bir şeylerin incinmeye başladığı konusunda daima terapistinizle iletişim kurun.

Evde doğum öncesi masaj nasıl yapılır

Eşinizden evde anne masajı için bu ipuçlarını kullanmasını isteyin:

  • Nazik ayak ovma. Daha pürüzsüz vuruşlar için losyon kullanarak, partneriniz ayağın üstünü hafif bir basınçla ovalayarak, ayak parmaklarından ayak bileğine doğru çalışarak ve ayak bileği çevresinde küçük daireler oluşturarak başlayabilir. Ardından, ayak parmaklarının hemen altında ayağın tabanında küçük daireler yapmak için her iki başparmaktan da kullanmasını sağlayın. Topukta, diğer başparmak yukarı hareket ettikçe bir parmağını aşağı doğru hareket ettirebilir ve değişmeye devam edebilir. Ayrıca her parmağını yavaşça çekebilir ve aralarında ovmak için işaret parmağını veya başparmağını kullanabilir. Her durumda ayak bileği kemiği ve topuk arasındaki basınç noktasından kaçınmak muhtemelen iyi bir fikirdir.
  • Sırt masajı. Otururken veya yanınızda uzanırken, partnerinizin ellerinin kaymasına yardımcı olmak için losyon kullanarak sırtını yukarı ve aşağı hareket ettirmek için iki elinizi kullanmasını sağlayın. Omurganın her iki tarafındaki kaslara odaklanmalı ve başparmakları veya el tabanı ile kasları yoğurmaya, yukarı ve aşağı hareket etmeye geçmelidir.
  • Omuz ovmak. Elin tabanı veya parmak uçlarının pedleri ile boynun bir tarafına hafifçe basın ve omuzun üst kısmı ile kafatasının tabanı arasında süzün. Karşı tarafta tekrarlayın.
  • Saçlı deri masajı. Kafatasının tabanından saç çizgisine doğru hareket ederken, iki elinizi kullanın ve kafa derisine nazik bir baskı uygulamak için elinizi birlikte veya birbirinden ayırın. İnanılmaz derecede rahatlatıcı olabilen yüzün nazik okşayarak ekleyin.
  • Karın. Masaj yapma! Bunun yerine, çatlakları önlemeye yardımcı olabilecek yatıştırıcı bir etki için E Vitamini yağı ile hafifçe ovalayın. 

Ve partneriniz etrafta olmadığında? Doğum öncesi yogayı kendi başınıza deneyin : Germe ve nefes alma, bir tutamda stres atmanıza ve gevşemenize yardımcı olabilir!

Güzel bir yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir